DON CROISSANT & SAN PIETRO
               aka Little Jimmy & Peter Van Eyck
za. 13 mei – 21.00 u. 

Vlaams Rock’n Roll-icoon Little Jimmy – officieel gewoon Marc Claeys – bespeelde voor het eerst een instrument rond 6-jarige leeftijd.

Sindsdien heeft hij er een turbulente carrière opzitten. Hij speelde onder meer bij The Robots, maar voor velen was zijn hoogtepunt 1966, toen hij met zijn band ‘Little Jimmy and the Sharks’ het voorprogramma van zowel The Who als The Rolling Stones speelde. Sinds 1994 treedt hij op onder de naam ‘Don Croissant’ en de manier waarop hij de hill country blues vertolkt, maakt hem tot een icoon van ‘the old bluesmen’.

Leuvenaar Peter Van Eyck (Ukulogisch Museum, Steelin’ Delight), beeldend kunstenaar, uniek muzikant en zonder twijfel België’s beste banjospeler deinst er niet voor terug om tijdens zijn voorstellingen ook de gevoelige snaar te beroeren, al wil dat niet zeggen dat hij zich tot één snaarinstrument kan of wil beperken

Ter gelegenheid van deze 32ste Libertadfeesten voegen zij voor de allereerste keer in absolute primeur hun muzikaal talent bij elkaar!

  

Naar het overzicht van de Libertadfeesten